[#this_link#]Om mailet inte ser bra ut, klicka här[#/this_link#]
Fibernytt - oktober - 2013
Solen fortsätter att visa sig från sin allra finaste sida. Det är ju helt otroligt vilket väder vi har, varje dag tror man att det är den sista soldagen men den bara fortsätter att lysa. Helt fantastiskt! I shopen dimper det ner nytt material varje vecka. Dimper och dimper, det är ju jag själv som beställer och tar hem nytt hela tiden. Snart får jag väl inte plats själv men det är ju så kul att kunna tillfredställa allas behov där ute. Den här veckan har det kommit hem mycket i fiberväg. Jag har tagit hem lite nya färger i Merinoull, färger som jag saknade i den andra Merinoullskollektionen. Klicka dig in i shopen och njut av allt nytt!
Vilken lyster!

Nya färger i silke

 
Alltså, silke måste man se och känna på i verkligheten.
Det finns inga ord för att kunna beskriva silkets lyster och mjukhet.
När jag får besökare till min ateljé så lägger jag alltid en solgul silkesboll i deras handflator. Det finns ingen där mungiporna inte åkt upp, helt magiskt. Silket använder du när du spinner, nunofiltar etc, det är drygt och med 20 gr kommer du långt.

Pris 30 kr/20 gr

Mjukaste mjuka
Merinoull i nya färger
 
Jag har hittat Merinoull i ännu fler läckra nyanser.
Jag vill att alla färger och nyanser ska finnas representerade här på CoolWool. Det är ju så snyggt med schatteringar i närliggande färgskala. Den här Merinoullen som än så länge bara finns i dessa färger kommer från Australien och är superfin. Så fort jag hittar nya färger som jag inte har kommer jag att ta hem dem också.

Pris 35 kr/50 gr
 
Bambu topsband
Rolig ny fiber
 
Bambu har verkligen kommit i hetluften och det förstår jag. Det är verkligen en superbra fiber som du kan spinna av direkt eller blanda med andra fibrer.
Bambun är supermjuk och lite "silkig". Färdiga plagg i bambu blir svala och sköna att bära.

Pris 25 kr/50 gr
 
Merinomixar
Merino "duttar" i härliga färgkombinationer
 
Nu har jag även börjat med Merinomixar. Ett superbra alternativ till dig som vill göra projekt med färgvariation. Nu behöver du inte köpa 50 gr av varje färg längre. Här får du ca 100 gr i fina färgkombinationer. Till att börja med har jag 4 olika mixar att välja på men jag lovar, det kommer flera... Den du ser här heter Pink.
 
Pris: 105:-/100 gr
 
Vit polwarth ull
En härlig fiber att spinna med
 
Många börjar få upp ögonen för Polwarth ullen och jag kan inte annat än förstå varför. Den är otroligt härlig att spinna med.
Förutom att ullen är fantastisk är Polwarth fåret helt otroligt gulligt.
Ullen är naturvit och sälj i topsband.

Pris: 25:-/50 gr
 
 
Sooliga hälsningar från Helene & CoolWool
Gå till CoolWool´s webshop
Vill du inte ha fler nyhetsbrev från CoolWool? [#opt#]klicka här[#/opt#]