[#this_link#]Om mailet inte ser bra ut, klicka här[#/this_link#]
Nyhetsbrev nr 4 - 2012
Nu känns det verkligen vår i luften och innan vi vet ordet av är sommaren här. Det finns mycket kreativt man kan göra även mitt i sommaren. Personligen tycker jag inte att det finns något bättre än att samlas en dag i trädgård eller på balkong med sitt broderi, stickning, virkning etc och bara umgås för en stund. Jag har fått in mycket nytt och fint som hör sommaren till.

Mitt favoritmaterial när det gäller knappar är onekligen pärlemor, jag får helt enkelt aldrig nog av dem. De är så levande, den ena är inte den andra lik.

 
På bilden ser du min favorit, pärlemorknapp i storlek XXL, den är hela 45 mm i diameter. En sån här knapp är som ett smycke i sig själv. Du kan använda endast en knapp till din sommarsjal, eller varför inte sy fast ett par eller tre på en vit linnekudde, hur snyggt som helst.

Ska försöka hinna med att sy upp och visa några exempel på hur de kan användas. En knapp är som sagt 45 mm i diameter och kostar 27:-. Det är helt ok att köpa endast 1 st eller 10 st, det finns inga gränser.
Nu har jag fått tillökning i mitt virknålssortiment!

Sen tidigare har jag ju Clovers traditionella greppvänliga och ergonomiska virknålar. De här färgglada släktingarna är precis lika bra. De har lite mer grepp och finns även i storlek större. De levereras i ett både praktiskt och snyggt rör så att du enkelt kan ha ordning och reda på dina virknålar.

Den minsta består av virknålar i storlekarna 4, 5, 6, förpackade i ett slagtåligt transparent rör med ett läckert tätslutande lock, 230:-. Den större består av virknålar i storlekarna 6.5, 8, 10 och levereras i liknande förpackning, 265:-. En perfekt och uppskattad present till sommarens alla fester.

Ett perfekt litet broderi som hinner bli klart innan höstens mörka timmar.

 
Det här är ett litet och behändigt broderi som lätt får plats i resväskan. När jag är ute och reser försäkrar jag mig alltid om att ha med så mycket som möjligt, ifall det skulle bli dåligt väder eller helt enkelt lite tid över. 

I kitet ingår broderibåge, vadmal, garner, band och tydliga instruktioner och mönster på hur du gör. Jag har döpt den till "Liten Pippi", den kostar 135:-. Måla gärna broderibågen i en färg som matchar dina väggar där hemma.
Den här läckra färgkombinationen kallas Granatäpple eller som man säger på Nya Zeeland där den kommer från Pomegranate,

Har du provat att ta med dig spinnrocken ut i det fria? Om inte, så måste du bara prova på att göra det, hur härligt som helst. Jag brukar ställa spinnrocken mitt på gräsmattan gärna på en lite trasmatta och sen är det bara att sätta igång. Det bör dock vara någorlunda vindstilla, om inte kanske du kan hitta ett lugnt hörn någonstans. Har du balkong funkar det precis lika bra där.

De här Merinoull/Silkemixarna finns i 11 fantastiska färgkombinationer, allt från den varma Chokladblandingen till den svala Vaniljen och därimellan det här Granatäpplet, 39:-/50 gr.
Nu vill jag önska dig en riktigt trevlig vår, ta dig gärna en titt då och då i shopen, det kommer ständigt in nyheter.

Soliga hälsningar från Helene & CoolWool

 
Gå till CoolWool´s webshop
Vill du inte ha fler nyhetsbrev från CoolWool? [#opt#]klicka här[#/opt#]