Säkra betalsätt 

Vi erbjuder flera olika betalsätt och dina uppgifter är alltid skyddade med krypteringsteknik

Fråga. Hur gör jag för att föra över ett mönster till en stickad vante som jag vill brodera på? Sissel

 

Hej Sissel,

Du kan göra på några olika sätt.

Det bästa för stickade vantar (om du inte ska ha allt för detaljerade mönster) &a...Klicka här för att läsa mer »

Vad kan man göra med Corriedale ullen?

 

Idag fick jag en fråga om man kunde nålfilta med Corriedale ullen och hur man enklast gör ullkulor.

Man kan absolut nålfilta med Corriedale ullen. Den är väldigt allsidig och du kan även våtfilta ...Klicka här för att läsa mer »

Hoppas du kan hjälpa mig. Jag har en liten restbit av fin vadmal som jag vill använda. Tänkte brodera bottensöm men då måste jag ju använda en broderibåge. Tygbiten är för liten, vad ska jag göra? Denice i Malmö

 

Hej Denice,

Helt rätt att ta tillvara på alla små fina vadmalsbitar. Om du syr fast vadmalsbiten på en bit tyg och sedan klipper upp en öppning så kan du enkelt använda en broderibåge. Lustigt, ja...Klicka här för att läsa mer »

Hej. Vilket garn är bäst att använda när jag ska brodera på stramalj? LiseLotte

 

Hej LiseLotte, 

Personligen tycker jag bäst om att använda CoolWools 2-trådiga ullgarn. Det finns i många färger och nyanser som gör arbetet roligt.

Lycka till 

...Klicka här för att läsa mer »

Jag är nybörjare på att brodera och tycker det är jätteroligt. När man broderar yllebroderi använder man bara ullgarn då?

 

Man kan givetvis använda precis vilka garner som helst, allt efter tycke och smak. Vanligast är att man broderar med ull- och lingarn, det gjorde man "förr i tiden". Glöm inte bort att det viktigaste av allt är att ...Klicka här för att läsa mer »

Hej CoolWool, Jag är sugen på att börja brodera men vet inte riktigt vad jag vågar börja med för att inte ge upp. Har du något bra förslag vad jag ska börja med? Tina från Vadstena

 

Hej Tina,

Hej, Jag undrar hur man enklast håller sin broderade kudde fräsch och fri från damm? Ann-Kristin Nilsson

 

Hej Ann-Kristin,

Det är en mycket bra fråga. Enklast är att blöta en handduk med vatten, vrid ut den ordentligt och lägg den över kudden. Slå sedan lätt med en mattpiska (eller flugsmällare) &ou...Klicka här för att läsa mer »

Hej Helene! Först vill jag bara säga att jag är jättenöjd med pärlemorknapparna jag köpte från CoolWool för en vecka sedan. Har nu sytt fast dem på en stickad kofta. Jag fick två knappar över och vill gärna göra nåt kul av dem. Har du nåt bra förslag? Maria från Växjö

 

Hej Maria,

Vad kul att du är nöjd med ditt köp. Det är ju alltid bra att ha en knapp i reserv om du skulle tappa en. Den andra knappen kan du till exempel limma fast på en ringstomme. Kunde vara snyggt att matcha ko...Klicka här för att läsa mer »
Mest visade produkter
Brage 2-trådigt broderigarn i 100% ull, 10 gr
25 Kr
Leksandsband 33 mm
60 Kr