Säkra betalsätt 

Vi erbjuder flera olika betalsätt och dina uppgifter är alltid skyddade med krypteringsteknik

Nya fibrer!

 

Merinoull Alpacamixar

 

Välj mellan 8 fantastiskt härliga Merino Alpacamixar från Ashford/Nya Zeeland. De består av 70% Merinoull och 30% Alpaca. Från en sval naturvit till spännande röda nyanser. På bilden ser du "Sjöbris", min personliga favorit. Se samtliga färger under fliken Material/Ull. Och givetvis har djuren inte utsatts för mulesing. Pris 39:- för 50 gr.

Julpysselmix

 

Med julpysselmixen kan du göra kul och personligt pyssel.

 

Gör allt från tomtar och änglar till julkulor och varför inte personliga julklappar att ge bort. Julpysselmixen är stor och innehåller bland annat kardad ull, ulltops, vadmal, vävt band ullockar och ullgarn. Läs mer under fliken Pyssel. Pris 225 kr

Ny sjaldesign!

 

Stickad sjal med virkad uddkant.

 

Sjalar kan man aldrig få för många av tycker jag. Själv använder jag dem dagligen både inne och ute. Det är så skönt att vara varm om axlarna, speciellt när man sitter still framför datorn eller är uppslukad av ett handarbete. Till den här sjalen går det åt 2 nystan av det underbara iloyarn garnet som är i 100% finaste alpaca. Den är stickad på stickor nr 5 (ingår ej i kitet). Kanten är virkad och ger ett fint avslut till den i övrigt stilrena sjalen. Du hittar den under fliken Stickat/Accessoarer. Du kan välja mellan 13 fina färger. Pris: 245 kr

4 nya härliga färger

 

Storm, Sunset, Sorbet och Ädelsten, visst låter det fint!

 

Nu har jag fått hem 4 nya färgställningar i Merino/silkemixen från Ashford i Nya Zeeland. Nu börjar det bli svårt att bestämma vilka man ska välja. På bilden ser du Sunset (min favorit). Se de andra färgerna under fliken Material/Ull. Pris 39 kr/ 50 gr.

Blending Board...

 

...från Ashford

 

Ett superroligt verktyg som gör kardningen till konst.

Blanda och karda dina fibrer på ett kontrollerat sätt genom att helt enkelt borsta ner dem i kardmattan. Läs mer under fliken Karda/Kardmaskiner. Pris 1250 kr. 

Poncho med fläta

 

Ytterligare en poncho.

 

Den förra ponchon blev minst sagt populär. Och visst är det ett perfekt plagg, allra helst så här när det är lite mittimellanväder. Den här ponchon har fått en dekorativ fläta bak och fram och modellen är lite längre. Läs mer under fliken Stickat. Pris: 360 kr.

Glada stickor...

 

...har anlänt till shopen!

 

Oj vilken färgsprakande nyhet. Stickor i hela färgskalan från storlek 2-12 mm. De minsta är i aluminium och övriga i akryl. Från 30 kr. Läs mer under fliken Stickat/Stickor.

Sticka en poncho...

 

...i mjukaste alpaca

 

Varm och hur mysig som helst är den här ponchon som du enkelt stickar själv. Sticka den på rundstickor och räta maskor. Dekorativt hålmönster mitt fram och bak. Pris: 245 kr (stickor ingår ej). Läs mer under fliken Stickat/Accessoarer

Stickkvarn

 

Åter i lager

 

Nu har jag fått hem en ny laddning stickkvarnar. De går som smör i solsken och det är inte så konstigt, för det är en magisk maskin. Ladda med garn, veva, och ut i andra änden kommer snyggaste snodden. Pris: 239 kr. Finns under fliken Tillbehör/Verktyg.

Markeringspenna

 

Försvinnande!

 

Det här är en genialisk uppfinning i mitt tycke! Rita ditt mönster på tyget, brodera, efter några timmar försvinner färgen. Fungerar på de flesta textilier men för säkerhets skull bör du prova på en bit som inte ska användas. Jag har aldrig varit med om att det inte försvinner. Pris: 49 kr. Finns under fliken Tillbehör/Verktyg.

Soolgul ull

 

Saknar du solen kan du ju alltid trösta dig med en vacker solgul ull istället.

 

Nu har jag fått hem en härligt solgul kardad ull, även en mjuk gammelrosa nyans finns numera i sortimentet. Levereras rullad och passar perfekt till våt och nåltovning. 50 gr/ 25 kr och 100 gr/45 kr. Läs mer under Material/Ull.

Pälsgarn

 

Fantastiskt mjuk och härligt pälsgarn.

 

Kanske lite fel tid att ta in pälsgarn i stortimentet så här mitt i vår/sommar tider. MEN ska man vara färdig och laddad när kylan kommer till hösten gäller det att börja i tid! Material: 82% ull, 12% mohair, 6% polyamid. Ett nystan innehåller 100 gr och kostar 82 kr. Läs mer under Material/Garn.

Första väskdesignen

 

Äntligen har jag hunnit med att göra min efterlängtade "skoväska".

 

Den här designen blev till när jag själv tröttnade på att ta med mig inneskorna i en vanlig plast- eller papperspåse. Men den passar givetvis även bra att använda som vilken liten "shoppingväska" eller handväska som helst. Läs mer om den under fliken Broderier/Accessoarer. Pris 545 kr/komplett broderikit.

Nytt allmogeband

 

Min personliga favorit!

 

Ett härligt band i stadig och fin kvalité. Passar perfekt som en glad inredningsdetalj eller kanske till sommarplagget. Pris 15:-/m. Läs mer under fliken Tillbehör/Band.

Pippiband

 

Pippimönstret är tillbaka och det är vi glada för.

 

Det klassiska Pippimönstret passar till mycket, både till gammal och ung. Alla har vi väl glada minnen av Pippis alla äventyr. Pris 15:-/m. Läs mer under fliken Tillbehör/Band.

Nytt band!

 

Ett härligt och fräscht Leksandsband i blått och vitt.

 

Nu har vi fått in Leksandsbandet även i blått och vitt. Passar ju bra nu när våren äntligen verkar vara här. 15 kr/m. Läs mer under fliken Tillbehör/Band.

Stickade Alpacaknappar

 

Fantastiskt härliga knappar i Alpaca kan pigga upp vilket plagg som helst!

 

Wow va fina de är! Tänk va roligt att kunna matcha dina stickade plagg eller varför inte dekorera plagg som inte är stickade. Vilket du än väljer att göra blir det verkligen en härlig färgklick att bli glad av. De finns i dessa färgglada kulörer samt i 4 naturfärger. Läs mer under fliken Tillbehör/Knappar. Pris 35 kr/st.

Wensleydale ull

 

Härlig ull i glada färger!

 

Wensleydale är en ull med långa fibrer. Den är jättefin att karda och spinna. Passar även bra till en hel del andra tekniker, nålfilta eller använd lockarna till nunofiltning. Levereras i påsar om 25 och 50 gr. Pris: 25 kr/25 gr, 40 kr/50 gr. Se alla fina färger under fliken Material/Ull.

Silke

 

Finaste Mulberrysilke i 11 fantastiska färger.

 

Nu har jag fått hem färgat Mulberrysilke i finaste kvalité. Färgerna är intensiva och helt fantastiska. Levereras som topsband, 20 gr per "nystan". Pris 30 kr/20 gr. Kolla in alla färger under fliken Material/Silke.

Guldsax

 

Den klassiska broderisaxen "Storken" finns nu i shopen.

 

Lika snygg som den är bra! Högsta kvalité som håller hur länge som helst. Den är 9 cm lång och kostar 115:-. Du hittar den under fliken Tillbehör/Verktyg.

Turturduvor

 

Nytt för CoolWool - stickkit med mönsterstickade vantar.

 

Här är det varning för vanebildning, det är bara så kul att se mönstret växa fram på vantarna. Och det är svårt att lägga ifrån sig stickningen. Ett stickkit räcker till 2 par vantar, ett par till dig själv och ett par till en nära och kära. Du hittar dem under fliken stickat/accessoarer. Pris 145:-

Goa pulsvärmare

 

Nytt mönster på pulsvärmare!

 

Sticka ett par härliga pulsvärmare så slipper du frysa. Är du varm om handlederna blir hela kroppen varm. Läs mer under fliken stickat/accessoarer. Välj mellan 7 naturfärger och 6 härligt färgglada nyanser. Stickkit 70:- exkl stickor.

Kardad ull - ny färg

 

Härlig kardad ull i mjukaste blå nyans.

 

Den här ullen passar bra till många olika projekt. Nålfilta eller våttova. Levereras i rulle om 50 eller 100 gr. Pris 25:-/50 gr, 45:-/100 gr. Läs mer under fliken Material/Ull.

Nya färger!

 

Nu har jag fått hem iloyarns alpacagarn i härligt glada färger!

 

iloyarns alpacagarn av högsta kvalité, 100% alpaca, nu i ännu fler färger. De här glada färgerna finns i 50 gr nystan. Härliga att sticka och virka med. Läs mer om dem under fliken Material/Garn. Pris 64:-/50 gr nystan.

 

Julgransmatta

 

Äntligen är den klar att läggas in här i shopen, den efterlängtade julgransmattan.

 

Det är många som frågar efter julbroderikit. Varsågoda, här kommer julgransmattan som även fungerar lysande som julduk. Färdigt mått är 85x85 cm. I materialkitet ingår allt du behöver. Vadmal i grått, rött och vitt, fodertyg i grått, ullgarn, broderinål, mönster, handledning med färgbilder och stygnguide. Pris 625:-. Läs mer under fliken Broderier/säsongsrelaterat. Ps, en trevlig julklapp till den handarbetsintresserade. Ds

Hemslöjdskudde!

 

Tyckte att" Leksandskudden" var ett passande namn.

 

Sy fast banden på antingen den vita eller röda vadmalen. Duskorna (fransarna) är stora och härliga. Materialsatsen kostar 425:- och i den ingår allt utom innerkudde. Läs mer under fliken Broderier/kuddar.

Merinoull

 

Nu har jag fått hem Merinoull i hela 34 härliga färger.

 

Nunofilta, spinn eller tova med Merinoullen. Ullen kommer från Ashford i Nya Zeeland och håller högsta kvalité. Pris 35 kr för 50 gr. Se alla vackra färger under Material/Ull.

Första julkudden

 

Julbockskudden är nu äntligen färdig som broderikit.

 

Fick önskemål om MERA JUL! Så nu har jag tagit fram ett nytt broderikit som hör julen till. Det blev den här roliga lilla Julbockskudden. Den är 40x40 cm och kostar 325:-. Läs mer under broderier/kuddar.

Virkkit mössa

 

Snart är det mössväder igen!

 

Nu är det hög tid att sätta igång med höstens första mössa. Virkkit mössa i färgerna natur, ljusgrå eller grå. Mössan på bilden är grå. Mössan virkas med fasta maskor och tovas därefter i tvättmaskin 40 grader. Läs mer under fliken Virkat/Accessoarer. Pris för virkkit 60:-

 

Virknål nr 5 har använts. Obs! den ingår inte i kitet utan kan köpas separat under fliken Material/Verktyg.  Pris för virknål, från 46:-.

En massa "bra att ha" tillbehör har precis anlänt.

 

Det finns många roliga och bra verktyg som underlättar skapandet.

 

Nya knappformar, stift till markeringspennan, "creativa knappstommar", karbinhakar och lite till. Läs mer under fliken Tillbehör/Verktyg. 

Nunofiltning

 

Nu kan du även hitta material till nunofiltning här i shopen.

 

Jag har börjat med att ta hem bomullsgaze i natur, vitt och svart samt sidenpongé. Läs mer under fliken Material/Silke alt bomullsgaze.

Nya band!

 

Nu har jag tagit hem två nya band. Ett leksandsband i rött och vitt samt ett tunt och diskret band i grått och vitt.

 

Banden är fina att använda både i inredningssammanhang och till konfektion. Läs mer under fliken Tillbehör/Band.

Festligt armband

 

Nu finns ytterligare ett roligt armbandsbroderi i shopen.

 

Armbandet är i klaraste grönt med en trollslända och garnboll som dekor. Fodrad med ett härligt rosa taisidentyg. I kitet ingår: vadmal med ritat motiv, fodertyg, ullgarn, lingarn till knappögla, broderinål, pärlemorknapp, stygnguide och tydlig handledning. Pris 110:- Du hittar den under fliken Broderi/Accessoarer.

Ny vantdesign!

 

Jag kallar den för Leksandsvante. Den är enkel och rolig att virka.

 

Nu har jag gjort en röd virkad vante med band- och garnbollsdekor. I kitet ingår garn, band, garnbollsmaterial och tydlig beskrivning. Virknål köpes separat, jag har använt nr 3,5 och 4,5. Pris 135:- Du hittar den under fliken Virkat.

Bandvävstol

 

Att väva band är hur kul som helst!

 

Därför har jag nu bestämt mig för att även sälja två olika bandvävstolar här på coolwool shop. En liten och en lite större, båda i bordsmodell, vilket gör dem lätta att få plats med där hemma. Den lilla är även perfekt att ta med på resan (för er som inte kan låta bli att pyssla). Läs mer under fliken Väva.

Nytt mobilfodral

 

Praktiskt mobilfodral att hänga runt halsen.

 

Det här fodralet underlättar letandet efter mobiltelefonen när den ihärdigt börjat ringa. Skyddar även mobilen från repor. Sist men inte minst är det en snygg accessoar som tål att tittas på. Sy ihop den på en kväll efter den tydliga handledningen. Storleken på det färdiga fodralet är 8,5x17 cm (Samsung Galaxy) men du kan lätt anpassa fodralet så att den passar din mobil. I kitet ingår: Svart vadmal, fodertyg, svart sammetsband, brett Leksandsband samt handledning. Pris 95:- Du hittar den under fliken Pyssel eller Broderier/Accessoarer.

Nyinkomna knappar

 

Nu har jag fått hem ett gäng med nya knappar.

 

Pärlemorknapp i storlek XXL, vackert som ett smycke. Även andra fina knappar, givetvis flest i pärlemor som är mitt favoritmaterial i knappväg. Titta under fliken Tillebehör/Knappar för att se alla.

Nya virknålar

 

Superläckra och sköna virknålar i snygg och praktisk förpackning

 

Nu har jag fått hem nya virknålar. Finns i två olika storlekar. Den ena består av virknålar i storlekarna 4,5,6 och den andra i 6.5,8,10. De levereras i praktiska transparenta rör. De är gjutna i plast med infällt gummi som gör att de ligger perfekt i handen. Pris 230:- resp 265:-/3-pack. Läs mer om dem under fliken Tillbehör/Verktyg.

Liten tavla i broderibåge

 

Ett roligt litet projekt som passar alla.

 

Det här blir onekligen en glad färgklick på väggen. Fågeln broderas på en kraftig orange vadmal och ramas sedan in i medföljande broderibåge. På bilden har jag målat bågen i vitt och putsat den lite för att få lite patina på den. Broderikitet kostar 135:- och i det ingår allt du behöver. Läs mer under fliken Broderier/Dekorativt.

Somrigt armband...

 

...med fågeln Pippi som motiv.

 

Sy ett härligt glatt armband. Det passar lika bra till festklänningen som till jeansen. Armbandet fodras med rosa taisiden och dekoreras med färgglada pärlemorknappar och en kul garnboll i vårens färg - orange.

Pris 110:- Läs mer under fliken Broderier/Accessoarer. 

Rosbukettbrosch

 

En glad färgklick och glädjespridare!

 

Virka en läcker brosch bestående av tre rosor med blad i handfärgat garn. Piffa upp kavajslaget eller håll ihop sjalen med broschen. Eller komplettera med ett band och fäst den runt sommarhatten. Det kan även bli en uppskattad värdinnepresent att ta med sig till sommarens härliga fester.

I virkkitet ingår: handfärgat garn till tre rosor och tre blad, broschnål, vadmal att fästa nålen på, utförlig handledning. Pris 145:-.

Du hittar den under fliken Virkat/Accessoarer.

Filtnålar

 

Nu har jag fått hem filtnålar.

 

De finns i två olika tjocklekar: fin eller grov. De ligger i 3-pack och kostar 60:- för de fina och 49:- för de grova. Du hittar dem under fliken Tillbehör/Verktyg

Pärlemorknappar

 

Ännu fler glada och klara färger finns nu på lager.

 

De här knapparna är riktigt fina tycker jag, de kommer från Italien och färgerna är klara och intensiva. Inspirerar till att skapa och dekorera till både hem och konfektion. Att byta ut knapparna på ett klädesplagg kan göra underverk. Titta på samtliga knappar under fliken Tillbehör/Knappar.

Säkerhetsögon

 

Nu har jag fått hem sk "säkerhetsögon" till shopen!

 

De passar jättebra till alla typer av mjuka figurer, typ Amigurumi.

Finns i 2 olika storlekar och i färgerna Bärnsten, Blå, Brun och Svart. Ögonen är i plast och säkerhetsplattan i metall. Du hittar dem under fliken tillbehör/ögon&nosar. Pris från 3:-/par. 

Grannlåtsmix Allmoge!

 

Ytterligare en färgkombination finns nu i mina populära grannlåtsmixar.

 

Jag kallar den Allmoge och färgerna går i rött, grönt, natur, svart, gult och en gnutta blått. I mixen ingår bland annat, vadmal, knappar, ullduttar, ullgarn och band etc. En mix räcker tex till ett armband och ett mobilfodral. Du hittar dem under fliken Pyssel. Pris 149:-

Ny kuddesign!

 

Jag kallar den Dots Orange.

 

Det är en liten och färgglad kudde som piggar upp vilket soffhörn som helst. Du gör den i rasande fart tack vare det nätta måttet 24x24 cm. Dots är broderad med sk medeltida halva korsstygn på dubbel stramaljväv. I broderikitet ingår: stramalj, ullgarn till broderi och till pompombollarna, senapsgul vadmal till bakstycke, broderinål, mallar till bollarna, mönster och handledning. Pris 325:-

Lamagarn!

 

Laman är släkt med Alpackan och det märks tydligt i det här mjuka och sköna garnet.

 

Jag har tagit hem naturfärgat entrådigt spunnet lamagarn. Det är härligt att sticka i och ger en lite lyxig och "glansig" struktur på arbetet. Härvorna är 100 gr och innehåller ca 120 m, läs mer under fliken Material/Garn.

Nya härliga garner!

 

Jag har nu fått hem fantastiskt läckra garner från Italien i 3 olika färgställningar.

 

Välj mellan grön-, lila- eller vinrödmelerat, alla med infällda brända toner. Garnet är i 100 % finaste Merinoull och ett nystan innehåller 100 gr. Läs mer under fliken Material/Garn.

Nya färger!

 

Nu har jag fått in ett flertal nya och härliga färger på sammetsband.

 

Vad säga om äppelgrönt, lila och mörk turkos.

Gå in och titta på alla nya färger under Tillbehör/Band.

De är 16 mm breda och kostar 23:-/m. 

Sammetsbanden är i hög kvalité och kan användas både till konfektion och inredning. 

Grannlåt

 

Grannlåtsmix i fantastiska färgkombinationer.

 

Nu har jag lagt in helt nya och inspirerande pysselprojekt. Jag kallar det för grannlåtsmix. Det är en påse med blandat innehåll som räcker till att göra armband, mobilväska eller någon annan färgglad accessoar eller varför inte förnya och förändra dina gamla plagg med fantasifulla och nya dekorationer.

En grannlåtsmix kostar 149:- och innehåller vadmal i tre olika färger,

2 pärlemorknappar, pärlor & paljetter, yllegarn i mixade färger,

allmogeband eller strassband, 3 duttar med corriedaleull, 3 bobbiner med lingarn, 1 dekorknapp (denna kan variera i design från mix till mix). Det finns fler färger att välja mellan, se mer under Pyssel/Lite av varje.

Nya pälsbollar i mjukaste alpacka

 

Nu har jag fått hem en ny laddning med trendiga pälsbollar i alpacka och nu dessutom till ett lägre pris, 149:-/st.

 

Sätt piff på dina accessoarer! Det är bara att sy fast en eller flera alpackabollar på din halsduk, sjal eller mössa. Det blir hur snyggt som helst. 

Merinoull/Silkemix

 

Nu har jag fått hem vackra fiberblandingar som känns lite extra lyxiga.

 

Merinoull i finstämda färger tillsammans med silke, det kan knappast bli bättre. Blandningen levereras som 50 gr topsband och kostar 39 kr/50 gr. Det finns 10 st spännande blandningar att välja mellan. Ullen/silket passar bra att tova och filta, spinna och nunofilta. Ta en titt under Material/ull och läs mer.

Liten Skånekudde

 

Den här kudden brukar mina deltagare få göra på nybörjarkurserna i yllebroderi.

 

Kudden passar utmärkt som ett nybörjarprojekt. Den innehåller en massa olika sömmar som är bra att kunna. Storleken är 22x22 cm. Allt utom fyllning ingår i kitet, till om med sytråd, knappnålar etc. Pris 285 kr. Du hittar den under fliken Broderier/Kuddar.

Nytt Leksandsband i sobert grått och vitt

 

Det här bandet passar till lite av varje, allt från nyckelband till dekorativa inredningsdetaljer.

 

Leksandsbandet är 2o mm brett och kostar 22 kr/m. Det är vävt i grått och vitt med en blå rand i mitten och kanter i svart.

Benvärmare i Alpacka

 

Håll dig varm i vinter med supermjuka och varma benvärmare.

 

Du stickar dem enkelt och snabbt med bara räta och aviga maskor på tvären. Välj mellan alla fina alpackafärger från natur till svart. Ett smart och kreativt julklappstips. 125 kr.

Brage, 2-trådigt broderigarn

 

Numera kan du även köpa broderigarnet Brage hos oss.

 

Nu börjar avdelningen yllebroderigarn kännas rätt så komplett. Idag har det tillkommit 47 nyanser med 2-trådigt Brage broderigarn. Det säljs i små buntar med 20 st 70 cm långa trådar i varje för 10 kr/bunten. Du hittar Brage under Material/Brodergarn.

Ullgarnet Mora i 51 färger

 

Nu har jag fått hem brodergarnet Mora redgarn.

 

Mora är ett tunt och fint 2-trådigt brodergarn i 100% ull. Färgerna är klara och fina. Mora går att använda antingen enkelt eller dubbelt och passar perfekt till yllebroderi på vadmal. Jag levererar det i små buntar om 20 trådar à 70 cm för 5 kr. 

Mjuka och goa pulsvärmare

 

Håll dig varm i hela kroppen med hjälp av de här goa pulsvärmarna.

 

Du stickar dem i det supermjuka babylpacagarnet. Köp dem som ett stick/virkkit med eller utan rosor som dekoration. Du hittar kiten under fliken virkat.

Nu är det hög tid...

 

...att sätta fart med julklapparna och juldekorationerna.

 

Ge bort en broderad julkula i julklapp. Till vännen som själv gillar broderi blir ett broderikit alltid uppskattat. För 95 kr får du allt material som behövs, inuti den mjuka vaddfyllda kulan gömmer sig en liten bjällra. Julkulan hittar du under fliken Broderier.

Mjukaste mössan...

 

virkar eller stickar du i Alpacagarn.

 

Beskrivningen på just den här supermjuka och snygga mössan är hur enkel som helst. Har du lite fart på virknålen tar det bara en kväll att göra den. Det går rätt och slätt åt ett nystan med iloyarn 3/6 100gr. Klicka dig vidare till Virkat. 

Fler Alpacafärger och kvalitéer

 

 

Nu har jag fått hem fler färger och kvalitéer av det fantastiskt mjuka, dryga och sköna alpacagarnet. Från naturvitt till svart och därimellan flera grå och bruna nyanser. Kika in under fliken Material/Garn så får du se dem. Pris från 42:-

Babyalpacagarn i naturvitt

 

Äntligen har jag fått hem det fantastiskt mjuka Babyalpacagarnet.

 

Ett litet nystan på 25 gr består av hela 100 m. Det är alltså väldigt drygt. Resultatet blir mjukare än mjukast, helt underbart att ha mot huden. Och visste du det, ullallergiker tål oftast Alpacagarn. Läs mer om garnet under Material/Garn.

Penna med vitt bläck

 

Den här pennan tycker jag personligen är bra att rita på tyg med. Spetsen är 0,7 mm.

 

Tack vare att bläcket innehåller extra mycket färgpigment fäster den bättre på tyg, tex vadmal. Den är inte permanent men om man är lite varsam så sitter den på plats tills broderiet är färdigt.

Det gör inte saken sämre att det är en sk Begreen-produkt.

Läs mer om den under Tillbehör/Verktyg. En penna kostar 20 kr. 

Ny vantdesign

 

Den här gången blev vantarna mjukt ljusblå med enkla broderade stjärnor.

 

De här vantarna sitter och värmer jätteskönt på handen tack vare att den tovas och formas just till din hand. Det gör ju ingenting att de dessutom är väldigt roliga att göra.

Kardmaskiner & spinnrockar

 

Nu kan du handla din kardmaskin eller spinnrock från CoolWool.

 

Att karda och spinna är ett fantastiskt roligt sätt att göra sina egna och unika garner på. Mixa färger och kvalitéer i din kardmaskin och spinn sedan ditt egendesignade garn. Häftigare kan det knappast bli.

Skepp å hoj

 

Nu är kudden med flaggspel färdig. Det blir en perfekt julklapp till den broderi intresserade skepparen.

 

Kudden broderas enkelt med sk medeltida halva korsstygn i 2-trådigt ullgarn. Färgerna är klassiskt marinsinspirerade. Den är verkligen rolig och enkel att göra, brodera en ruta i taget och se mönstret växa fram. Bakstycke i klarröd vadmal ingår. Kuddens storlek är 37x37 cm. Du hittar broderikitet under fliken Broderi/Kuddar. Priset är 422kr för en komplett broderisats.

Ny vantdesign!

 

Nu har jag gjort en enkel grå virkad vante med endast ett hjärta och pompom bollar som dekoration.

 

Snart är det dags att dra på vantarna. Det gör ju inte så mycket om de är så här sköna och gulliga. Virka dem för att sedan tova dem lätt i tvättmaskinen innan du dekorerar dem med små söta pompom bollar och ett enkelt broderat hjärta i efterstygn.

Leksandsbanden har kommit

 

Jag har fått hem helt fantastiska Leksandsband.

 

De är som små konstverk i sig. Färgerna är klara och fina och banden är i toppkvalité. Sy fast dem på kläder eller använd dem som skärp, nyckelband eller bara som dekoration på tex en krans eller ljusstake. Inom kort kommer lite idébilder som kan inspirera till mera. Se alla banden under fliken Tillbehör/Band.

Snart är det vinter

 

Virka goa vantar, den perfekta julklappen.

 

Vinterns charmigaste vantar virkar du självklart själv.

I kitet ingår garn, beskrivning och ritad kartong till bollarna.

Ett kit som räcker till 1 par vantar, 100:-  

Läs mer under fliken Virkat/Accessoarer. 

Hjärtformade pärlemorknappar

 

Nu har jag fått in mina efterlängtade hjärtformade pärlemorknappar.

 

Pärlemorknapparna är välgjorda och färgerna är djupa och har en jättefin lyster. De är 15 mm breda. Klicka dig vidare till Tillbehör/Knappar och kolla in de nya fina knapparna som finns i hela 18 olika färger.

Läckra pälsbollar i Alpaca

 

Dekorera din mössa, halsduk eller varför inte soffpläden med en snygg pälsboll.

 

Finns i tre fina färger: vit, beige och brun.

Titta närmare på dem under Tillbehör/Dekorativt. 

50 nya färger!

 

Nu äntligen har jag lagt in alla 50 fantastiska färger på den mjuka och goa Corriedaleullen.

 

Den är skön att spinna, passar även utmärkt att tova och nålfilta. Tack vare mängden färger kan man skapa vackra och unika färgkombinationer på sitt garn eller projekt.

Corridalemix i matchande färger

 

Färdigblandade ullpåsar med sju olika färger i varje.

 

Ibland är det kul att blanda många färger och då underlättar det om man inte behöver köpa hem stora förpackningar av alla. Här får du 7 olika färger som sammanlagt väger 100 gr. Välj mellan 6 olika färgsammansättningar: Hav, Bär, Skog, Höst, Pastell och Clown. Låter det spännande? Titta under Material/Ull så får du se hur de ser ut.

Trädgårdskudden är klar!

 

Äntligen är den färdig, min färgglada trädgårdskudde.

 

Den här kudden blir en glad färgklick i soffan eller fåtöljen. Stygnen är enkla och roliga att göra och mönstret växer snabbt fram. Som bakstycke ingår solgul vadmal. Hörnen består av matchande tofsar i mönstrade bomullstyger.

Färgglatt stramaljbroderi

 

Man kan väl inte bli annat än glad av den här färgkombinationen.

 

Det här är ett roligt handarbete som är enkelt att brodera. Storleken på kudden är 51x28 cm. Den broderas med 2-trådigt ullgarn på dubbel stramalj med halva korsstygn.

Stramaljbroderi

 

Mitt första stramaljbroderi till CoolWool är här.

 

Enkel och rolig kudde som broderas med halva korsstygn. Härliga blå och gröna nyanser som för tankarna till havet. Linblomsgrönt bakstycke i tät och fin vadmal ingår i kitet.

Nya garner

 

Nu har de nya handfärgade garnerna torkat.

 

Under fliken material hittar du handfärgat. Det har tillkommit några nya färgkombinationer. Min personliga favorit är Rabarber, vilken är din?

Vintage

 

Nu kan du hitta lite udda och roliga vintagefynd här på CoolWool. Jag börjar med några handplockade knappar, men jag lovar, det kommer mera...

 

Kanske du behöver komplettera ett äldre plagg eller bara göra ett hantverksprojekt lite roligare och udda. Visst blir man en aning nostalgisk över gamla saker även om man inte ens var född då det begav sig. 

1-trådigt ullgarn

 

Nu säljer jag 1-trådigt ullgarn. Välj mellan 74 fina nyanser.

 

Det används mest till klassiskt yllebroderi. Brodera med det enkelt eller dubbelt. Säljs färdigklippt i små buntar om 10 trådar à 70 cm. En lagom längd vid yllebroderi, då det är rätt så skört när man använder det enkelt.

109 nyanser ullgarn

 

Nu har jag fått hem mina 2-trådiga ullgarner.

 

Passar bra till yllebroderi på vadmal och stramaljbroderi på dubbel stramaljväv. Hela 109 nyanser att välja mellan.

Kardad ull

 

Nu har jag fått hem kardad ull. Tova eller nålfilta roliga accessoarer eller praktiska bruksföremål.

 

Min personliga favoritfärg är den äppelgröna. En kul grej som är lika smart som snygg är att tova ett muggfodral till favoritkoppen. Den håller ditt kaffe eller te varmare lite längre. Eller varför inte göra ett fodral till ett vanligt drickglas och använda det som ljuslykta. 

Pärlemorknappar!

 

En fin pärlemorknapp gör det där lilla extra!

 

Jag är nästan besatt av pärlemorknappar. Vet inte riktigt varför men jag tycker de är så fantastiskt fina, den ena är inte den andra lik. Nu finns de i många fina färger och fler varianter lär det bli med tiden.

Att handarbeta är hetare än någonsin!

 

Följ med trenden och börja brodera. Aldrig förr har det varit så populärt.

 

 

Det känns som om vårt behov av att lära känna våra rötter har blivit mycket starkare under senare år. Kan det kanske vara att vi behöver känna trygghet när världen i övrigt är så orolig som den är.

 

Det är skönt att se ett handarbete växa fram med hjälp av våra händer. Inspireras av gamla former och mönster, brodera efter beskrivning eller skapa egna mönster. Huvudsaken är att vi fortsätter vårt skapande och hjälps åt att föra hantverksarvet vidare till nästkommande generationer. 

 

Det är en kul tanke att fundera på vem som kommer att studera våra alster i framtiden... 

 

Sverigekudden är här!

 

Alla Sveriges trevliga traditioner samlade på ett och samma ställe. Speciellt uppskattad av dig som bor utomlands.

 

Midsommarstången dominerar Sverigekudden. Tillsammans med de klassiska sommarblommorna, hästarna och de kvittrande fåglarna nästan känner man den glada stämningen. Hörnen pryds av tofsar i vadmal. 

Nya broderibågar!

 

När du broderar till exempel bottensömmar och knutar är en broderibåge ett måste.

 

Nu finns det en praktisk broderibåge som du enkelt fäster i bordet. Själva bågen är enkel att snurra på under arbetets gång. Det gör ju ingenting att den dessutom är riktigt snygg. Made in England.

Mest visade produkter
Brage 2-trådigt broderigarn i 100% ull, 10 gr
25 Kr